sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pinaattikeittoa ja tilkkulintuja

Tein tänään vähän käsitöitä taas. Ompelin lintuja koristamaan tyhjää lampunvarjostinta olohuoneessa.

 Minulla on kaikkia ihania puuvillatilkkuja ja askartelu/ompelunurkkauksessa, jotka jo aivan huutelivat päästä esille koristamaan kotia kevään kunniaksi, joten tässä tämän yön aikaansaannos. Ihan kivoja näistä tuli, vaikka kuva tässä, ei ihan parhaimmasta päästä olekaan. Katsotaan jos viitsin kuvata ne toiste uudelleen päivänvalossa ja suunnitellusti paremmasta kulmasta :)

Aloitimme jonkin aikaa sitten koko perheen ruokaremontin. Vähensimme sokerin käyttöä ja vehnä on poistettu ruokavaliosta (lapset syö jotain vehnäistä koulussa) lähes kokonaan. Minun ruokavaliooni vehnä, eikä muutkaan kotimaiset viljat ole kuuluneet moneen vuoteen, mutta nyt lähti vehnä pois mieheltä ja lapsiltakin. Useita tutkimustuloksia nähneenä tiedän jo, että siitä ei ole mitään hyötyä ihmisille.

Ei siitä aiheesta sen enempää, mutta kaikki ohjeet mitä blogissani on, ovat luontaisesti gluteenittomia ja useat myös maidottomia.






















Tässä ohje pinaatti-parsakaali-kookoskeittoon. Keitto on aika ohutta, koska en halunnut sitä suurustaa millään. Halutessasi voit suurustaa keiton kuten kastikkeen, vaikka maissi- tai riisijauhoilla.

Pinaatti-parsakaali-kookoskeitto
1. Pilko 1 parsakaali. Laita kattilaan 1½l vettä, 1tl tummaa sokeria, 1tl suolaa, ja keitä parsakaali kypsäksi.
2. Lisää n. 100g tuoreita pinaatinlehtiä ja keitä vielä 3-5 minuuttia.
3. Siivilöi kasvikset, mutta ota osa keitinvedestä talteen.
4. Soseuta kasvikset kattilassa sauvasekoittimella, lisää keitinvettä, jos seos ei soseudu hienoksi.
5. Mausta keitto lisäämällä 1tl paprikajauhetta, ripaus mustapippuria, ripaus maustepippuria ja kookosöljyä, sekä halutessasi muita mausteita, kuten valkosipulia, persiljaa ja ruohosipulia.
6. Lisää 1tlk kookoskermaa, ja keitä hiljalleen vielä 5min.

Tarjoa keitetyn kananmunan tai raejuuston kanssa,





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti