maanantai 9. maaliskuuta 2015

Tänään syödään kanakepakoita

Oikeastaan on aika nopeaa tehdä itse ruokaa alusta asti ja puhtaista raaka-aineista, jos vain tietää mitä tekee ja missä järjestyksessä. 


Aloita esivalmisteluista. Tämän ruoan valmistus alkaa kanajauhelihan marinoinnista, minä en käytä korppujauhoja, kananmunaa tai vettä ollenkaan jauhelihaan. Laita uuni päälle ajoissa, jos uunisi on hidas lämpenemään. Kun olet sekoittanut öljyn, mausteet ja jauhelihan, laita vesi kiehumaan riisiä varten. Tee kahden lusikan avulla, jauhelihasta pötköjä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita riisi kiehumaan tässä välissä. Kastele grillitikut lämpimällä vedellä ja huuhtele tikut vielä kylmällä. Työnnä tikut jauhelihapötköihin. 


Paista kepakot 200° n. 20min.

Samalla kun kepakot kypsyy uunissa ja riisi kattilassa, valmista salaatti. Pilko tai revi jäävuorisalaatti, pilko paprika ja ananas. Lopuksi raasta porkkana ja kaada vähän ananasmehua salaatin päälle antamaan makua. Kun riisi on melkein kypsää lisää riisin sekaan pakasteherneitä ja pakastemaissia.
Hyvää ruokahalua! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti